Seçimlere Kalan Süre :
Gün
Saat
Dakika

Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi (MESGEP)

Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi (MESGEP)

a. Konu:

Proje kapsamında belirlenen 35 ildeki özel politika gerektiren grupların mevcut durumu ile ilgili ihtiyaç analizi yapılması, yapılan analiz doğrultusunda bölgesel olarak bu gruplara ulaşılarak ihtiyaç duydukları eğitimlerin verilmesi ve söz konusu Mesleki Teknik Eğitim Kurumlarındaki insan kaynakları kapasitesinin arttırılması. Özel politika gerektiren gruplara, ilgi ve yetenekleri göz önüne alınarak meslek edindirmek, bu becerilerini üst seviyelere çıkararak mesleki yeterlilik kazandırmak, Mesleki Teknik Eğitim Kurumlarındaki insan kaynakları kapasitesini arttırmak.

b. İşbirliği Yapılan Kurum:

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlimizdeki Meslek Liseleri

c. Projenin Başlangıç ve Bitiş Tarihi:

        15.11.2017 – 16.06.2018

d. Kısa Özet:

Dezavantajlı gruplara ve vasıfsız işgücüne bilgi ve beceri kazandıracak, bir meslek sahibi yapacak çalışmaların yanında; hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla çalışanların mesleklerinde ilerlemeleri, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamaları, mesleğini değiştirmek isteyenlerin ilgi ve isteklerine uygun programlarla yeni meslek edinmeleri gibi faaliyetler önem kazanmaktadır. Bu sebeple ilimizde çeşitli meslek liselerinde meslek kursları açılmıştır.

 

Türkiye'de Suriyeli Mülteciler Ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İşgücü Piyasası ve Mesleki Eğitim Projesi

a. Konu:

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim Ortaöğretim Kurumlarında uygulanmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı ve GIZ ile ortak yürütülen "Türkiye'de Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar için İşgücü Piyasası ve Mesleki Eğitim" projesi kapsamında lise öğrencileri mezun olmadan önce iş hayatına hazırlanıyor. 
Sparkessenstiftung finans grup tarafından hazırlanan ‘Mikro İş Oyunu’ ile mezun olduktan sonra iş hayatına atılmak isteyen girişimci lise öğrencilerine, başarıya ulaşma yolları anlatılıyor.

b. İşbirliği Yapılan Kurum:

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) - Sparkessenstiftung Finans Group Almanya

 

c. Projenin Başlangıç ve Bitiş Tarihi:

18-21 Aralık 2017

d. Kısa Özet:

Mikro İş Oyununun ana amacı, katılımcıların kendi iş yerlerini kurduktan sonra, iş yerini nasıl yöneteceklerini, karşılarına çıkan engelleri ne şekilde aşacaklarını Türk ve Suriyeli lise öğrencilerine öğretmek. Oyun süresince öğrencilere anlatılacak olan konular ise, sadeleştirilmiş ekonomi, muhasebe ve pazarlama bilgileri, girişimcilik becerileri, finansal araçlara başvuru yöntemleri, girişimcilik bakış açısı, müşteri ilişkileri, piyasa dinamiklerinin değerlendirilme yöntemleri olacak. Tüm bu bilgilerin oyun aracılığı ile verilmesi, öğrencilerin ilgisini çekecek ve geleceklerine daha emin adımlar ile başlamalarına yardımcı olacak.
‘Micro İş Oyunu’ her ülkenin kendi dinamiklerine göre Sparkassenstiftung Finans Grubu tarafından hazırlanmakta ve Türkiye’de GIZ finansmanı ile hayata geçirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı ve GIZ tarafından uygulanmakta olan "Türkiye'de Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar için İşgücü Piyasası ve Mesleki Eğitim" projesi kapsamında uygulanmaktadır. ‘Micro İş Oyunu’, bugüne kadar farklı ülkelerden 30 bin kişiye ulaşmış bir oyun. Oyun gruplar halinde oynanıyor. Her grup kendi portakal suyu dükkânını kuruyor ve bu dükkanı işletmeye başlıyor. Önüne bu süreçte çıkan zorlukları aşabilmesi için bazı olay ve sonuç kartları veriliyor. Bu kartlar ile doğru yolun ne olduğu anlatılıyor. Aldığı kararların sonuçlarını da gören grup üyeleri oyun süresince bir işletmeyi başarıya ulaştırma yöntemlerini görmüş oluyorlar.

Copyright © 2023 İlker Kusav - Tüm Hakları Saklıdır...